• Yenibosna Merkez Mah. 29 Ekim Cad. Vizyonpark D Blok-B3 No: 9/1/105
  • Hızlı Teklif Al: 0532 356 5051

Optik mesafe sensörleri

Işığı aç ve ölçüm başlasın

Bu sensörler lazer veya LED ile farklı malzemelerde ve yüksek çalışma mesafelerinde bile, hızlı ve çok hassas bir şekilde mesafeleri ölçer.

 

 

 

 

mesafe_Ultrasonik mesafe sensörleri

Ultrasonik mesafe sensörleri

Işık ile ilerlenemediğinde

Ultrasonik teknolojisi sayesinde, kısmen veya tamamen şeffaf olan nesnelerin güvenli bir şekilde tespit edilmesi ve mesafe ölçümlerinin uygulanması mümkündür. Buna ek olarak tozlu, puslu veya nemli ortamda da ölçümler gerçekleştirilebilir.

 

 

Konumlandırma için sensörler

Milimetre hassasiyetinde doğru noktada

Otomatik bir şekilde birlikte çalışması gereken tesis parçalarında, parçaların veya aletlerin milimetre hassasiyetinde konumlandırılması çok önemlidir. Burada iki çalışma prensibine sahip cihazları sunuyoruz. Bir taraftan reflektörün karşısında ölçüm yapan lazer mesafe ölçüm cihazı ve diğer taraftan kırmızı ışık lazeri, bir barkod bandına göre pozisyon ve hızı tespit edebilen barkod konumlandırma sistemi.

3D sensörleri

Bir boyut daha fazla olabilir mi?

Bu sensörler yükseklik kenarlarını belirlerler. Hareket eden nesnelerde veya sensörün hareket ettirilmesiyle, kolay bir şekilde 3 boyutlu veriler oluşturulabilir. Ölçüm verileri ya harici bir başka işleme için dışarı aktarılabilir ya da rahat bir nesne ölçümü veya algılaması için sensör içerisinde önceden işlenebilir.

Işık perdeleri

Çok sayıda ışın birden fazlasını görür

Ölçüm ışık perdelerimiz, geniş bir ölçüm alanını izler ve bu alandaki ölçüm bilgilerini dışa aktarır. Parametrelendirmeye ve tasarıma göre cihazlar, çok sayıda ölçüm görevi için farklı çözünürlüklerle sunulmaktadır ve farklı alan veri yolu ortamlarına bağlanabilir.

Ölçüm çatal sensörleri

Çatal, hassasiyetin farklı bir ifadesidir

Çatal şekli sayesinde, zorlu hizalama işleri olmaksızın yüksek yeniden üretilebilirlik ile 0,014 mm’ye kadar ölçüm çözünürlüğü sunulmaktadır. Bir kızılötesi ışık bandı, satır kamerasını (CCD satırı) aydınlatır ve aydınlatılan piksel ve parametrelendirmeye bağlı olarak analog veya dijital çıkış sinyalleri üretir.